Hosting

Αξίζει να αναβαθμίσεις το shared hosting πακέτο σου σε VPS;

Αξίζει να αναβαθμίσεις το shared hosting πακέτο σου σε VPS;

Αν είσαι σαν τους περισσότερους webmasters, ξεκινάς επιλέγοντας ένα φθηνό shared hosting πακέτο για να γλυτώσεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γίνεται καθώς το blog σου μεγαλώνει. Αλλά τι γίνεται όταν αυτό το blog ξεκινάει να έχει μεγάλη κίνηση; Όσο το προσωπικό σου blog ή η ιστοσελίδα της επιχείρισης σου μεγαλώνει, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το hosting πακέτο σου. Αλλά πως θα καταλάβεις ότι ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το πακέτο σου σε VPS ή dedicated hosting;

Προτού πάρεις μια απόφαση, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τι ακριβώς είναι το VPS και Dedicated hosting, πως λειτουργούν και πως να επιλέξεις το κατάλληλο για την ιστοσελίδα ή το blog σου. Εδώ αξίζει να ενημερώσουμε επίσης πως το support μας είναι πάντα διαθέσιμο για να σε βοηθήσει να επιλέξεις το σωστό πακέτο και να σου λύσει οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό έχεις.

Γιατί να μεταφερθώ από shared hosting;

Τα περισσότερα blogs και οι μικρές ιστοσελίδες επιχειρήσεων τρέχουν σε shared hosting πακέτα. Ενώ τα shared hosting πακέτα είναι πολύ πιο φθηνά από τα VPS και Dedicated hosting και αποτελούν ιδανική λύση για να κάνει κάποιος μια καλή αρχή, έχουν έλλειψη δυνατοτήτων και έχουν μια αρχή και ένα τέλος στη κίνηση του κάθε blog.

Αναρωτήσου μια περίπτωση όπου ένα άρθρο σου πάει viral. Μπορεί το shared hosting πακέτο σου να κρατήσει εκατοντάδες επισκέπτες online χωρίς να πέσει; Μπορεί να παρέχει μια άλφα ταχύτητα ώστε οι αναγνώστες σου να περιηγούνται χωρίς καθυστερήσεις; Ένα shared hosting πακέτο μπορεί να κρατήσει συγκεκριμένους online επισκέπτες και να δεχτεί συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών.

Τι επιλογές έχω;

Στην GreekHost, εκτός από τα shared hosting πακέτα που παρέχουμε, θα βρεις επίσης και τα Reseller Hosting, VPS Hosting και Dedicated Hosting. Αν ετοιμάζεσαι για αναβάθμιση, τότε κοιτάς σε VPS και Dedicated hosting αφού τα Reseller δεν διαφέρουν πολύ από τα shared hosting πακέτα.

VPS Hosting

Τα αρχικά γράμματα του VPS σημαίνουν Virtual Private Server (αλλιώς γνωστά και ως virtual dedicated server hosting). Ένας VPS κατανέμεται σε πολλαπλούς διακομιστές (multiple servers), καθένας από τους οποίους μπορεί να επανεκκινηθεί ανεξάρτητα. Οι virtual dedicated servers είναι ουσιαστικά μια μεσαία βαθμίδα μεταξύ των shared hosting και των dedicated hosting πακέτων, καθώς οι χρήστες δεν έχουν την υποχρέωση να μοιράζονται τον ίδιο χώρο του server με άλλους πελάτες (όπως γίνεται με τα shared hosting πακέτα).

Οι χρήστες ενός VPS hosting πακέτου μπορούν να διαχειρίζονται τον δικό τους χώρο στον server, επιλέγοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και διαχειρίζοντας τον όπως αυτοί επιθυμούν.

Dedicated Server Hosting

Το Dedicated hosting είναι πιθανόν το άλφα και το ωμέγα των μεγάλων ιστοσελίδων. Με ένα dedicated hosting, μπορείς να “απελευθερώσεις” έναν ολόκληρο server αποκλειστικά για την ιστοσελίδα σου, χωρίς να έχεις την υποχρέωση να το μοιραστείς με άλλους πελάτες.

Σε γενικές γραμμές, το dedicated hosting είναι η καταλληλότερη επιλογή για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, τα blogs με εκατοντάδες επισκέψεις και τα μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Με ένα dedicated hosting πακέτο μπορείς να διαχειρίζεσαι τον server σου με όποιον τρόπο επιθυμείς, αρκεί να γνωρίζεις πως εμπλέκεσαι σε κάτι εντελώς διαφορετικό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα hosting πακέτα.

Όποιο πακέτο κι αν επιλέξεις, είναι πολύ σημαντικό να είσαι κατάλληλα ενημερωμένος γι ‘αυτό. Στην GreekHost παρέχουμε πολλά διαφορετικά hosting πακέτα, καθένα από αυτά για διαφορετικούς σκοπούς ώστε να καλύπτουμε πάντα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών μας. Αν ετοιμάζεσαι να αναβαθμίσεις το πακέτο σου αλλά δεν είσαι σίγουρος ποιο να επιλέξεις, το support μας είναι πάντα στη διάθεση σου για να σου λύσει τυχόν απορίες ή προβληματισμούς.

Σχετικά με τον συντάκτη

Παντελής Καπούλας