Blogging

SSL Πιστοποιητικά από μόλις 25 ευρώ τα τρία χρόνια

GreekHost SSL Πιστοποιητικά από μόλις 25 ευρώ τα τρία χρόνια

Η GreekHost παρέχει τα πιο αξιόπιστα SSL πιστοποιητικά για τους πελάτης της, φροντίζοντας πως όχι μόνο η ιστοσελίδα σου θα αυξήσει το SEO της, αλλά και οι πελάτες σου θα ολοκληρώνουν τις αγορές τους με ασφάλεια.

Το SSL σημαίνει ‘Secure Sockets Layer’. Είναι βασικά ένα πρωτόκολλο με κρυπτογραφημένα στοιχεία που αποστέλλονται μέσω του διαδικτύου (π.χ., μέσω του πρωτοκόλλου HTTP), καθιστώντας το πιο ασφαλές.

Πριν από μερικά χρόνια μόνο οι μεγάλες ιστοσελίδες και τα ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιούσαν SSL, κυρίως όταν ο χρήστης πραγματοποιούσε μια αγορά. Αλλά αυτό αλλάζει πολύ γρήγορα, για την ακρίβεια, πάρα πολλές ιστοσελίδες και blogs τρέχουν πλέον SSL, και όχι μόνο για περιπτώσεις όπου ο χρήστης ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια αγορά ή απλά να συνδεθεί, πλέον οι bloggers το χρησιμοποιούν περισσότερο για τις μηχανές αναζήτησης.

Η Google είχε αναφέρει πως θα προχωρήσει σε μια αρκετά σημαντική αλλαγή στα αποτελέσματα της, προσθέτοντας τις ιστοσελίδες με SSL στις πρώτες θέσεις. Παρακάτω παραθέτω και την επίσημη ανακοίνωση που είχε κάνει:

“Εκτός από τις βελτιώσεις που κάνουμε στη μηχανή αναζήτησης μας, δουλεύουμε ταυτόχρονα πάνω στην ασφάλεια των αποτελεσμάτων μας. Προσπαθούμε να εμφανίζουμε στους χρήστες μας όσο το δυνατόν πιο ασφαλές σελίδες γίνεται. Για παράδειγμα, έχουμε δημιουργήσει αρκετά εργαλεία τα οποία βοηθούν τους προγραμματιστές να βελτιώσουν την ασφάλεια των ιστοσελίδων τους.

Αλλά θέλουμε το διαδίκτυο να γίνει ακόμη πιο ασφαλές. Στην Google I/O πριν από λίγους μήνες ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το “HTTPS Everywhere”.

Επίσης, με τον καιρό βλέπουμε πάρα πολλούς webmasters να χρησιμοποιούν HTTPS (γνωστό και ως HTTP αλλά TSL, ή Transport Layer Security) στις ιστοσελίδες τους, κάτι το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό για εμάς.

Γι ‘αυτούς τους λόγους, τους τελευταίους μήνες αρχίσαμε να τρέχουμε τεστ στη μηχανή αναζήτησης μας προτιμώντας περισσότερο τις ιστοσελίδες και τα blogs που τρέχουν το πρωτόκολλο SSL. Όταν μια ιστοσελίδα έχει ενεργοποιημένο HTTPS, μας στέλνει απευθείας σήμα κι εμείς την προτιμάμε και την προβάλλομε σε καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα.”

Με λίγα λόγια, αν ενδιαφέρεσαι για τον κόσμο τον οποίο κερδίζεις από τις μηχανές αναζήτησης, το SSL είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Εκτός από την αύξηση του SEO όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πελάτες σου πως τους παρέχεις τον ασφαλέστερο τρόπο κατά τη διάρκεια των πληρωμών τους.

Επέλεξε το πακέτο SSL που πληροί τις απαιτήσεις σου και το support μας θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

Σχετικά με τον συντάκτη

Παντελής Καπούλας