Blogging Hosting

5 web hosting μύθοι που πιστεύουν οι bloggers

5 web hosting μύθοι που πιστεύουν οι bloggers

Στις μέρες μας, υπάρχουν μύθοι σχεδόν για οτιδήποτε μπορεί να περάσει απ ‘το μυαλό σου. Έτσι και τώρα, υπάρχουν μερικοί hosting μύθοι που μέχρι και σήμερα πιστεύουν οι περισσότεροι bloggers με αποτέλεσμα να τους φέρνει αναπάντεχα αποτελέσματα – πολλές φορές τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ήλπιζαν.

Κυρίως οι νέοι bloggers – αλλά και οι πιο ειδικευμένοι κάτοχοι ιστοσελίδων – συχνά εκπλήσσονται από την πολυπλοκότητα της δημιουργίας ενός blog και την αξιοποίησή του. Αυτοί που επιθυμούν να μετατρέψουν το blog τους σε μια πηγή εισοδήματος, συχνά βρίσκουν του εαυτούς τους να σκέφτονται και να καταλαβαίνουν πως για να επιτύχει ένα blog, θα χρειαστεί να αφήσουν τις δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας.

Ένα είναι το γεγονός: για να καταφέρεις να αναπτύξεις ένα blog, θα χρειαστεί να το φιλοξενήσεις σε μια επαγγελματική self-hosted πλατφόρμα. Μόνο έτσι θα έχεις την απόλυτη ελευθερία για να το επεκτείνεις και να αυξήσεις τη λειτουργικότητα του. Ωστόσο, όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι, πιθανώς να έχεις πέσει θύμα σε έναν από τους παρακάτω hosting μύθους – οι οποίοι σε κρατούν πίσω.

Hosting μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Προτού προχωρήσουμε στην ανάλυση τους, έχε κατά νου πως για οτιδήποτε χρειαστείς και οποιαδήποτε απορία έχεις, μπορείς είτε να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου είτε να έρθεις επικοινωνία με τους τεχνικούς της εταιρείας μας για να σε βοηθήσουν.

1. Απεριόριστο bandwidth

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις μπει ήδη σε αρκετές web hosting υπηρεσίες και θα έχεις δει πως ακόμα και στα πιο φθηνά τους πακέτα παρέχουν απεριόριστο bandwidth. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το bandwidth σημαίνει δύο πράγματα: είτε η ταχύτητα του server για το άνοιγμα των ιστοσελίδων, είτε το ποσό των δεδομένων που μπορεί να ανέβει και να κατέβει σε μια συγκεκριμένη περίοδο χρόνου.

Οι περισσότεροι bloggers όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξουν ένα hosting πακέτο για το blog τους, κοιτάνε πρώτα για το απεριόριστο bandwidth και στη συνέχεια για όλα τα υπόλοιπα. Θεωρούν πως όσο το web hosting πακέτο τους παρέχει απεριόριστο bandwidth, δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν στο μέλλον για ένα καλύτερο.

Η αλήθεια; Δεν υπάρχει απεριόριστο bandwidth και οι hosting εταιρείες δεν μπορούν να βάλουν ένα στάνταρ όριο στην ταχύτητα. Αντ ‘αυτού, πολλές web hosting υπηρεσίες γράφουν το απεριόριστο bandwidth αναφορικά και εννοούν πως για την περίοδο που θα έχεις το πακέτο, θα έχεις απεριόριστο χώρο στο δίσκο και δεν θα έχεις περιορισμούς στο μέγεθος των αρχείων που θα ανεβάζεις.

2. Τα φθηνά hosting πακέτα δεν είναι καλά

Δεν είναι όλες οι web hosting υπηρεσίες το ίδιο. Κάποιοι πάροχοι είναι καλύτεροι από άλλους και μερικοί προμηθευτές μπορούν να θεωρηθούν μεταξύ των καλύτερων στο χώρο των web hosting πακέτων. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή ένας πάροχος web hosting πακέτων αναφέρεται ως “ο καλύτερος” δεν σημαίνει πως ο τιμοκατάλογος του θα βρίσκεται στα ύψη. Επειδή μια τιμή θεωρείται προσιτή δεν καθιστά την εταιρεία αυτόματα ως “κακή”.

Όταν ένας πάροχος είναι πολύ φθηνός αλλά βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες εταιρείες στο είδος του, συχνά τα πακέτα του έρχονται με κάποια μειονεκτήματα, τα οποία μπορείς εύκολα να λύσεις αν αγοράσεις ένα ακριβότερο και καλύτερο πακέτο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι servers τους είναι αργοί ή δεν παρέχουν καλή τεχνική υποστήριξη.

Η πραγματική αλήθεια είναι πως προτού επιλέξεις έναν hosting πάροχο, καλό είναι πρώτα να κοιτάς τις αξιολογήσεις των πελατών αυτής της εταιρείας, να έρχεσαι στη συνέχεια σε επικοινωνία μαζί τους και μετά να προχωράς σε αγορά των υπηρεσιών τους.

3. Τα self-hosting πακέτα είναι πολύπλοκα

Οι περισσότεροι bloggers πιστεύουν πως το hosting είναι περίπλοκο και απαιτεί ειδικευμένες γνώσεις. Οπότε, αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν VPS servers ή Dedicated servers οι οποίοι στη πραγματικότητα θα τους βοηθήσουν με την ταχύτητα και την ευελιξία της ιστοσελίδας τους.

Διάβασε επίσης: Αξίζει να αναβαθμίσεις το shared hosting πακέτο σου σε VPS;

Η αλήθεια είναι πως ενώ χρειάζεται από έναν blogger να μάθει ένα-δύο πράγματα προτού ανοίξει το blog του σε self-hosted πλατφόρμες με δικό του server, η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη. Εναλλακτικά, μερικές καλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και της GreekHost, παρέχουν ολόκληρους οδηγούς και 24ωρη τεχνική υποστήριξη με τεχνικούς που είναι έτοιμοι να σε βοηθήσουν να λύσεις κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις.

4. Το “λίγο” downtime δεν πείραξε ποτέ κανέναν

Το downtime είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις μια διαφημιστική εταιρεία να μην σε πάρει στα σοβαρά, για να διώξεις έναν πελάτη και να αντιμετωπίζεις σημαντικά προβλήματα στο SEO και το search ranking του blog σου. Οι hosting μύθοι δεν είναι πολλοί, αλλά αν είναι να πάρεις έναν από αυτούς στα σοβαρά, δώσε μεγάλη προσοχή στο downtime του server σου.

Οι περισσότεροι bloggers είναι ανίκανοι να δουν τη μεγάλη εικόνα σε όσο αφορά τα στατιστικά του downtime. Για παράδειγμα, αν βρίσκεσαι σε μια hosting υπηρεσία η οποία αναφέρει πως το 99.9 τοις εκατό του χρόνου το blog σου θα είναι προσβάσιμο, αυτό σημαίνει πως θα είναι πεσμένο για περίπου οκτώ ώρες μέσα σε έναν χρόνο. Όταν αυτός ο αριθμός πέσει στο 99.6 τοις εκατό, ο αριθμός των ωρών θα αυξηθεί στη μιάμιση ημέρα. Μόλις αυτός ο αριθμός πέσει στο 95 τοις εκατό; Το blog σου θα είναι πεσμένο για περίπου δύο εβδομάδες μέσα σε έναν χρόνο.

Επειδή τα μικροπράγματα φέρνουν τις μεγάλες απώλειες, φρόντισε να επιλέξεις μια web hosting υπηρεσία η οποία είτε θα μπορεί να σου υποσχεθεί μικρό downtime, είτε η τεχνική υποστήριξη της θα είναι η καλύτερη που υπάρχει. Δυστυχώς, καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να σου υποσχεθεί πως το blog σου δεν θα πέσει ποτέ. Τα προβλήματα με τους servers δεν σταματάνε ποτέ και το hacking είναι αναπόφευκτο.

5. Δεν χρειάζεται να έχεις το blog σου στο ίδιο hosting πακέτο με την ιστοσελίδα σου

Αν ετοιμάζεσαι να δημιουργήσεις ένα blog για content marketing ώστε να αυξήσεις τις πωλήσεις της επιχείρισης σου, μπορεί να αναρωτηθείς για το που να φιλοξενήσεις το blog σου. Εδώ τα πράγματα είναι ιδιαίτερα απλά: θέλεις να φτιάξεις το blog για να τραβήξεις περισσότερο κόσμο στην ιστοσελίδα σου και ταυτόχρονα να αυξήσεις τον αριθμό των backlinks για το SEO σου. Αν το blog σου βρίσκεται σε διαφορετικό hosting πακέτο, θα έχεις πρόβλημα να τραβήξεις τον κόσμο στην ιστοσελίδα σου και να αυξήσεις τα backlinks.

Διάβασε επίσης: Άνοιξε το πρώτο σου WordPress blog με μόλις 4 βήματα

Αν το hosting πακέτο σου είναι μικρό, τότε φρόντισε να αγοράσεις ένα μεγαλύτερο, τόσο για να αυξήσεις την συνολική ταχύτητα της ιστοσελίδας σου, όσο και για να δημιουργήσεις το blog σου στο ίδιο web hosting πακέτο.


Υπάρχουν αρκετοί web hosting μύθοι που περιτριγυρίζουν το διαδίκτυο, εσύ ποιον από αυτούς έχεις ξανά ακούσει; Υπάρχουν συγκεκριμένοι web hosting μύθοι που σε κράτησαν πίσω; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Σχετικά με τον συντάκτη

Παντελής Καπούλας