WordPress

Άνοιξε το πρώτο σου WordPress blog με μόλις 4 βήματα

WordPress Blog
Image credits: Pixabay

Κάποτε η διαδικασία για να ανοίξεις το πρώτο σου blog ήταν πολύ περίπλοκη και απαιτούσε ώρες προσπάθειας και μάθησης. Πλέον, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τέσσερα απλά βήματα και μέσα σε λίγη ώρα το blog σου θα είναι διαθέσιμο προς όλους.

Αξίζει να ενημερώσουμε πως η GreekHost μπορεί να καλύψει την εγκατάσταση του WordPress σε όλους τους πελάτες της, αλλά για όσους ενδιαφέρονται να ανοίξουν το blog τους άμεσα, μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα.

1. Αγορά domain name και hosting πακέτο

Αρχικά, θα πρέπει να διαλέξεις ένα domain name. Θυμήσου, τα domain names “πρέπει” να είναι μικρά και με ονομασίες που θα θυμάται εύκολα ένας αναγνώστης. Θα πρέπει επίσης μια ονομασία να καλύπτει όλη τη θεματολογία του blog σου, οπότε πάρε το χρόνο σου και σκέψου κάτι καλό. Αφότου κάνεις μια λίστα με ονόματα που σου αρέσουν, ξεκίνα να βλέπεις ποια είναι διαθέσιμα προς αγορά και κράτα μόνο αυτά.

Βρήκες το κατάλληλο domain name; Τέλεια, τώρα χρειάζεσαι ένα hosting πακέτο για να εγκαταστήσεις το WordPress και να ανοίξεις το πρώτο σου blog. Το hosting πακέτο θα πρέπει να πληρεί τις απαιτήσεις του blog σου αλλά και τις δικές σου. Πιο αναλυτικά:

  • Shared Hosting: Για καινούργιες ιστοσελίδες και blogs χωρίς πολλούς επισκέπτες.
  • Reseller Hosting: Για ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους web hosting εταιρεία και να δημιουργούν cPanels για καθένα από τους πελάτες τους.
  • VPS Hosting: Για ιστοσελίδες και blogs με χιλιάδες επισκέψεις που θέλουν ταχύτατους και αξιόπιστους servers με μεγάλο bandwith και χωρητικότητα.
  • Dedicated Servers: Για ιστοσελίδες και blogs με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις, για επιχειρήσεις και για ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους web hosting εταιρεία παρέχοντας server και bandwith από τον server τους.

Μόλις πραγματοποιήσεις την αγορά του domain name και του web hosting πακέτου, μέσα στις επόμενες ώρες θα σου έρθουν e-mails με όλα τα στοιχεία που θα χρειαστείς για να συνδεθείς στη διαχείριση της ιστοσελίδας σου. Όταν σου έρθουν οι κωδικοί για το hosting πακέτο, θα συνδεθείς στην ιστοσελίδα της GreekHost, θα πας στο μενού –> Υπηρεσίες –> Οι υπηρεσίες μου –> και στα δεξιά προς τα κάτω θα κάνεις κλικ στο “Basic Germany Web Hosting” (αν έχεις Shared Hosting πακέτο). Μόλις κάνεις κλικ και μεταφερθείς στην επόμενη σελίδα, στα δεξιά θα δεις που γράφει “Είσοδος στο cPanel,” μόλις κάνεις είσοδο θα πας τέρμα κάτω και θα δεις την εικόνα του WordPress.

2. Κάνε εγκατάσταση το WordPress

Η GreekHost παρέχει στους πελάτες της το cPanel, του οποίου οι κωδικοί θα σου σταλθούν μέσω e-mail, από το οποίο με μόλις ένα κλικ μπορείς να κάνεις εγκατάσταση το WordPress. Αν δεν γνωρίζεις πως να κάνεις εγκατάσταση το WordPress ή δεν καταλαβαίνεις τι πρέπει να συμπληρώσεις και τι όχι, παρότι είναι πολύ εύκολο, τότε απλά επικοινώνησε μαζί μας και ευχαρίστως να αναλάβουμε την εγκατάσταση.

3. Διάλεξε ένα θέμα για το blog σου

Η επιλογή ενός θέματος είναι το δεύτερο πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Το θέμα θα πρέπει να είναι όμορφο, γρήγορο, ευκολοδιάβαστο, φιλικό, απλό και να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σου. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμα θέματα για το WordPress, τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμής. Για δωρεάν αξιόπιστα θέματα ρίξε μια ματιά εδώ.

4. Δημοσίευσε τα πρώτα σου άρθρα

Το blog σου είναι τώρα έτοιμο και το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσεις να δημοσιεύεις τα πρώτα σου άρθρα. Μην ξεχάσεις να διαγράψεις ότι άρθρα και σελίδες έχει δημοσιεύσει από μόνο του το WordPress αλλά και να προσθέσεις πληροφορίες σχετικά με εσένα ή την επιχείρηση σου. Happy blogging! 🙂

Σχετικά με τον συντάκτη

Παντελής Καπούλας