How-To's Plesk WordPress

Plesk: Δημιουργήστε subdomain και κάντε εγκατάσταση του WP σε αυτό

Με το Plesk Control Panel είναι θέμα δευτερολέπτων η εγκατάσταση ενός WordPress site ή η δημιουργία ενός subdomain. Για όσους δεν γνωρίζουν, ένα παράδειγμα ενός subdomain είναι π.χ. blog.greekhost.gr ή forum.greekhost.gr κ.τ.λ. Παρακάτω θα δούμε πως να δημιουργήσουμε ένα subdomain και πως να κάνουμε εγκατάσταση ενός WordPress site σε αυτό.

1. Συνδεθείτε στο Plesk Control Panel (οδηγίες, κωδικοί και σύνδεσμοι έχουν δοθεί στο e-mail που σας απόστειλε η GreekHost μετά την ολοκλήρωση/αγορά του server σας).

2. Στην καρτέλα ‘Websites & Domains’ θα βρεις την επιλογή ‘Add New Subdomain,’ κάνε κλικ.

3. Γράψε την ονομασία την οποία θέλεις να έχει το νέο σου subdomain (αυτό που θα μπει στο WordPress site). Αν έχεις περισσότερα από ένα domain names έχει την επιλογή να επιλέξεις όποια κατάληξη επιθυμείς. Τέλος, κάνε κλικ στο οκ.

4. Βρες το subdomain που μόλις δημιούργησες στην καρτέλα ‘Websites & Domains’ και στη συνέχεια κάνε κλικ εκεί που γράφει ‘Install Apps’.

5. Στη νέα σελίδα που θα μπεις κάνε κλικ στο εικονίδιο με το βελάκι προς τα κάτω (δίπλα από το Install) και επέλεξε ‘Install (Custom)’.

6. Αποδέξου τους Όρους Χρήσης και στη συνέχεια πάτα ‘Next’.

7. Επέλεξε σε πιο domain name ή subdomain θέλεις να γίνει η εγκατάσταση του WordPress και στη συνέχεια διέγραψε το wordpress που γράφει από δίπλα.

8. Σιγουρέψου πως έχεις επιλέξει να γίνονται αυτόματα όλες οι ενημερώσεις.

9. Πρόσθεσε το username και τον κωδικό με τα οποία θα κάνεις σύνδεση στο WordPress.

10. Βεβαιώσου πως έχεις προσθέσει το σωστό e-mail, στη συνέχεια πρόσθεσε τον τίτλο του WordPress site σου (προαιρετικό, μπορείς να το κάνεις και αργότερα) και τέλος, επέλεξε την γλώσσα και πάτα Install.

Μπορείς να δεις την διαδικασία βήμα προς βήμα από το παρακάτω βίντεο:

Σχετικά με τον συντάκτη

Παντελής Καπούλας